Toscana

Elba

Så vackert!

Så vackert!

Elba, den lilla vackra ön utanför Toscanas kust med fina sandstränder och turkosblått vatten. En riktig pärla som de närmaste åren kommer att bli mycket uppskattad. Här satsas mycket på att fler turister skall hitta hit, utan att för den skull exploatera ön. Hit kan ni flyga från Pisa, men ta gärna båten, 1 timme, enkelt och en fin resa ut från Piombino. Vi tipsar om allt med bästa resan dit ut när ni bokar!

Vackra stränder på Elba Regler förbjuder stora hotell på ön, så här bor ni på små mysiga genuina platser, ofta strandnära med samma härliga känsla som Toscana förmedlar. Maten är ljuvlig med mycket fisk och skaldjur tillsammans med pasta och färska grönsaker. Vinet som odlas på ön är underbart gott, friskt, fruktigt och perfekt till maten som serveras på ön. Befolkningen är sååå underbara, allt är lugnt och behagligt, precis som det skall vara på en liten ö. Lite vilt, inte så tillrättalagt, jag älskar själv ELBA!

Här erbjuds många olika aktiviteter, med båtar, snorkling, vattenskidor, hästar och givetvis trekking och biking i det vackra kuperade landskapet.

På Elba spelades en av världens 10 bästa filmer spelades in, "Det stora blå" (The Big Blue) och här finns dykarskolan som finns med i filmen alldeles runt hörnet, om ni vill prova på. De olika orterna på ön har alla något speciellt att erbjuda. Kultur, bad, aktiviteter, och mycket annat spännande. Som de flesta känner till så bodde Napoleon här ett tag runt år 1815 (efter det att han hade landsförvisats), i hamnstaden Portoferraio.

Klimatet är milt året runt, här växer palmer tillsammans med många fantastiska växter och blommor, som vi saknar i Sverige, bl.a. mycket av vackra Bougainvillan, som slingrar sig runt murar och hus samt vildginst som blommar vackert gult i maj/juni.

En bra kombo är Toscanas inland med vackra små vinbyar med mys och vinprovningar, tillsammans med Elbas stränder med bad, sol och relax, min egen absoluta favorit!

Över 300 stränder med turkost vatten och fina stränder

Över 300 stränder med turkost vatten och fina stränder