Nöjda kunder hos Chiantitours

Sammanfattning: oauu, längtar tillbaka! Nu är det som bäst! Ledigt sol semester o en makalös solig toscanavistelse bakom oss. Tack för ett fantastiskt arrangemang på VILLA104. Alla i familjen stormtrivdes, tur att det fanns pool då det var 30-35 gr hela veckan o solsken. På gatan mitt emot fanns en enklare butik där man kunde handla japp, smör och bröd o lite prosciutto. Ok, italienskt bröd är lite märkligt smaklöst då man inte använder salt, men det gick det med. Annars gällde supermercato COOP ca 15 min bort. Samt en alternativ liten matbutik runt kvarteret. Francesco o hans fru Federica, underbart värdpar som kom och städade undan sopor o gjorde fint i trädgården ca varannan dag och körde en cleaning robot i poolen. Dom välkomnade oss dessutom med några extra flaskor vin som stod i köket. Ingen deposition 400 euro behövdes precis som du sa. Huset hade högt i tak med gott om utrymme o mycket personlig charm. Köket stort o rymligt. Verandan utanför blev en naturlig samlingsplats i värmen med skugga och en bedårande utsikt över toscanalandskapet. Sagolik sceneri längs en liten naturväg mellan byarna närmast. Har varit i: Volterra, San Gimignano, San Miniato (uppe vid tornet), otroligt charmiga städer, kanske med lite för mycket inslag av turism, men vad kan man begära när man själv är en delmängd av densamma. Vinprovning på er vingård som ni bokat till oss, jättegullig familj med enkel lunch därtill, Hertz biluthyrning i Bologna fungerade hur bra som helst, fick en jättefin vw Tiguan som fungerade bra med 5 pers. Allt det här visste du förstås, men bara ut i fall inte... Tack Marie-Louice för ett jättefint arrangemang! Med vänlig hälsning, Olov Florén.

Marie-Louice kommentar:
Tack Olov, jodå det visste jag :-) och tack för ett supertrevligt möte med er på Elba i september, som ni också bokade genom oss...


Hej Marie-Louice! Nyss hemkomna från Italien och VILLA51. Måhända var det varmt i överkant, men i övrigt har vi absolut ingenting att klaga på. Villan var superfin, tjejena på vingården fantastiskt trevliga och hjälpsamma och närbelägna byarna små pärlor i sig. Vi hann med ett antal avstickare, men värmeböljan höll oss ifrån de lite större orterna. De får vi ta nästa gång! Så, stort tack! Man blir alltid så glad när förväntningarna motsvaras (och i detta till och med överträffas). Tack också för tips och behjälplighet. Fortsatt trevlig sommar / Johan Palmqvist.


Vi vill tacka Er för all hjälp och bra service när det gäller vår resa till Toscana. Vi fick snabbt ett förtroende för Er som höll i sig hela vägen. Vi kan varmt rekommendera att beställa sina drömboenden genom Chiantitours. Ciao Emma, Mattias och George vår hund (som stortrivs i Toscana).


Hej Marie-Louice, vill bara berätta för dig att vi har haft två helt fantastiska veckor på SIC155! Vet inte om du har besökt huset, det är som en dröm! Likaså trädgården med alla olika balkonger och uteplatser! Tyvärr talade värdparet endast italienska och vår italienska är inte den bästa! Det ena veckoslutet hade de en gäst på besök och hon fungerade då som tolk och vi fick fråga om all vacker inredning mm. Jag hoppas verkligen att Anna och hennes man förstod hur nöjda vi var med allt. Och vi hoppas på att få återvända! Varma hälsningar Suzanne Donner.


Hej Marie-Louise! Nu är vi på plats i Toscana!! Vad vackert det är! Hotellet är jättefint och vårt rum är helt perfekt! För att inte tala om de härliga gatorna utanför..! Vi skulle ju kommit ut till dig för lite tips, men det blev lite mycket på slutet med bröllop och allt, vi gifte oss i lördags. Så jag mailar och frågar istället. Har du något tips på vingård? Andra smultronställen? Någon restaurang du kan rekommendera? Stort tack så här långt med all hjälp och bokning! Hälsningar från de nygifta Emelie & Mattias.

Marie-Louice kommentar:
Och visst har vi tips på detta...


Hej Marie-Louise! Vi kom hem i måndagsnatt efter en härlig vecka på SIC125. Allt fungerade super fint. Vilket härligt ställe, Vi kom dit mitt i natten, efter lite förvirring var alla skulle bo, så sov vi gott och när vi vaknade och öppnade dörrarna, det är trädörrar så det va kolsvart inne, så blev vi ordentligt överraskade av en härlig sol och fantastisk utsikt över dalen! Festkvällen på Isabellas terrass var suverän med god mat som alla tyckte om. Min fru bad Isabella ordna med en tårta, det gjorde hon och bjöd oss på den som present. Allt var jätte bra och trevligt på alla sätt! Tack från Örjan och Monica Mellblom, Gamleby.

Marie-Louice kommentar:
Örjan firande sin födelsedag med 38 av sina närmaste vänner i oktober på Sicilien.


Hälsningar från Toscana, man kan ha det sämre. Barnen plågar poolen och börjar få simhud mellan tårna. Matlagningskursen och middagen på kvällen var suverän. Lena är i 7th heaven och hade jättekul på kursen. 5 italienska getingar på det arrangemanget. Ikväll är det lasagneafton på vingården. Vin? Ja tack!! Ett SMS från Patrik och Lena Ekstrand, Borgeby (som bodde på PIS101 i juli 2010).

Marie-Louice kommentar:
Patrik och Lena gifte sig på PIS101 den 30 juli 2011 med ett härligt gäng, 30 personer, av den närmaste familjen och vännerna.


Hej Marie-Louice! Nu vill jag tacka för en perfekt ordnad resa, vi hade det så bra, allt fungerade över förväntan. Kocken Matteus på slottet var en trevlig och duktig kock som Pelle fick ny inspiration av. Slottets Spa som jag hade helt för mig själv var helt underbart. Vårt Hotell i Florens FLO109 uppfyllde allt man behöver och lite till, framförallt var ju läget super. Transfern i ny merca och snygg chaufför var helt i klass med det humör man var på efter en dag på slottet. Greve var fint på många sätt och resväskan ökade några kilo efter det besöket. Att vädret höll sig på 26 grader och solen sken hela tiden gjorde inte det hela sämre. Återigen tack och ska vi resa till Toscana igen så är Chiantitours ett självklart val. Med vänlig hälsning, Charlotte Lundqvist, Falsterbo Golfrestaurang AB.


Hej Marie-Louice! Vi är nu åter hemma i Norrbotten efter en underbar vecka på Sicilien i det fantastiska huset SIC123! Huset och omgivningarna överträffade med råge våra förväntningar! Perfekt att komma iväg innan stora turistsäsongen startat. Hälsningar och stort TACK från hela familjen! Anna-Märta Johansson, Luleå.


Hej Marie-Louice! Nu är det femte gången vi beställer vår Italienresa genom er på Chiantitours. Ert urval av hotell och lägenheter är så fint, och vi känner verkligen att vi kommer som väntade gäster varje gång vi checkar in. Vi vet ni arbetar direkt mot hotellen och att ni är vänner till många av ägarna så vi förstår att de är måna om oss, men det känns verkligen just så. Era arrangemang som vi har bokat de 3 senaste gångerna är så välplanerade och genomtänkta, skönt när semestern känns som avkoppling utan att ha många saker att tänka på varje dag. Tack än en gång för att vi får uppleva det bästa av Italien med er, er slogan gör verkligen skäl för namnet. Vi ser fram emot Sicilien i juni. Familjerna Berggren och Andersson, Göteborg.


Tusen tack för underbara oförglömliga minnen som vi har med oss hem från Italien. Kära Chiantitours, vi vill tillbaka! Vår resa var klockren från början till slut... cykelturen ovanför Florens, vi glömmer den aldrig, vilken fin rutt ni gjorde till oss, jobbig men ni har gjort den, och vi skulle bara... Matlagningskursen var överväldigande med så mycket mat så vi var mätta i 2 dagar efteråt. All shopping med fina tips och outlets med perfekta affärer. Båtturen ut till Elba och ert hotell där var som en dröm, hit åker vi ut igen, vilket vatten vid hotellet, ser vi bara i Karibien annars. Bröllopsparet Christian och Carolin, Göteborg.


Vår Italienresa var helt perfekt bortsett från vädret. Vinprovningen var super och hotellets restaurang med sin fantastiska personal och otroligt goda mat gav ett oförglömligt minne. Så vi är såååå nöjda! Varmt tack för vänligt bemötande och god service! Hässleholmarna genom Eva.


Din entusiasm och ditt engagemang för Toscana har gett oss en oförglömlig upplevelse! Stor kram från Läkargruppen i Trelleborg med anhöriga.


Hej! Stort tack för snabb och bra service och hjälp med hotell och bokning i och utanför Florens... Det var trevliga hotell med bra service och god frukost, vackert inredda och välskötta... Boendet i Chiantiområdet var fantastiskt... Vi är mycket nöjda med vår vistelse: god mat, mycket kultur och fina intryck från cykelturer utanför Florens. Ingela Isaksson.


Tack snälla Chiantitours för alla tips i samband med vår bröllopsresa. När vi började spåna om resan fick vi fantastisk hjälp av er med alla förberedelser med hotell, vinprovningar, matlagningskurs, utfärder, bilturer på egen hand och allt annat fint som vi varit med om. Vi samlar hela tjocka släkten och återkommer september till er i ett stort hus i Toscana. Hans och Karin, Borås.


Hej Marie-Louice, Annika och jag är nu tillbaka i Stockholm efter en vecka (20-27 oktober) på PIS101. Trots kyla och regn de första dagarna blev det en väldigt trevlig upplevelse. Vi deltog i matlagningen 3 dagar och fick mer att äta än vi någonsin behövt tillsammans med generösa doser av goda viner. Eftersom Marcella inte talar engelska använde vi nästan bara italienska i köket, och det gick alldeles utmärkt. Marcella skötte det mesta av matlagningen och det var tydligt att hon tyckte om att förklara vad hon gjorde. Det blev mycket positivt att umgås med Silvia, Marcella och Carla, vilket underlättades av att vi två var de enda eleverna. Vi ignorerade Firenze, Pisa och Siena, där vi varit förut och besökte i stället många småstäder och byar samt Lucca. Det bästa var att bila i det Toscanska landskapet och bara njuta av alla vackra scenerier. Bengt Westerberg, Stockholm.


Vi vill skicka ett stort tack för en underbar semester i Toscana i juli. Vingården FOR105 var ett mycket trevligt boende med underbar mat och musikunderhållning många kvällar. Mycket bra bemötande och många tips och idéer av ägarna. Rekommenderas varmt!!! Tack än en gång! Burstrands och Sundqvists, Ursviken.


Stort tack för en underbar semester i Toscana i juni, familjerna Larsson & Lindgren, Stockholm.


Vår bröllopsresa blev precis så fantastisk som vi önskade! Allt stämde perfekt! Lugn och harmoni efter en hektisk tid, tack för alla ovärderliga tips, Marie-Louice, vi bokar nästa resa till Italien med er igen. Anna & Patrik, Örebro.


Matlagningskursen i Pisa på er härliga vingård var fantastiskt! Prisvärd, lärorik, vilket härligt gäng tillsammans med ägarna, och vilka minnen med oss hem. "Tandläkargänget"


Vår bilrundresa i Toscana har varit alldeles underbar, ert upplägg för vår resa i 15 dagar uppfyller alla våra förväntningar och mer än så. Vi har sett och upplevt mer än vi gjort på alla vår 8 tidigare resor i Toscana tillsammans. Per & Lilian, Härnösand.


Hela släkten samlad i ett stort vackert lanthus i Toscana, vi kom från när och fjärran, USA, Argentina, Spanien, Sverige och Danmark och det blev den bästa "Réunion" vi någonsin haft! All fina tips och idéer på vårt program för de 10 dagarna blev toppen! Vi ses nästa år igen! Familjerna Skipper, Vihelio, Jensen, Parino och Parson.


Super, toppen, vad kan vi mer säga... Vår första företagsresa i Toscana har varit precis som i filmen "Under Toscanas sol"! Vi tror knappt det är sant att vi upplevt allt detta! Som i en dröm! Vinet, maten, utfärderna, Chianti, Marie-Louice ditt kunnande är unikt! Hela företaget pratar fortfarande om vår ljuvliga företagsresa med jobb och relax i en perfekt kombination! Vi har gjort otaliga resor förut, men denna resa är nr. 1! Och vad vi är inspirerade för att starta nytt tänk! Reklambyrån i Mellansverige.


We had the most prefect travel in Chianti and Tuscany thanks to Chiantitours. Our roundtrip for 14 days was amazing and thanks to Marie-Louice we had so many beautiful experiences that made the whole stay perfect. Florence combined with Tuscany countryside, culture and relax in a perfect balance. Rhod and Sandra, Canada.


Vi er så glade att kunne fortelle om en dejlig ferie i Toscana, takk til dig Marie-Louice som gjorde den så fantastisk! Vi ses snart igen! Jens og Pernille, Danmark.


Vilken semester vi haft i Villa 37 i Toscana! Vilken värdfamilj! En av de mest underbara middagar i ett fantastiskt landskap, ljummen sommarkväll på terrassen hos ägarna med god mat och vin och trevligt sällskap, detta lever vi länge på! Hela familjen Svensson med barn och barnbarn från Västerås!


Florens var en dröm som blev sann. I många år har detta varit nr. 1 på önskelistan och nu i maj blev resan av. Hotellet var perfekt utvalt till oss, tips på vad vi skulle göra under våra dagar där var väl genomtänkt, med ett program som var "lagom" med både vila och aktiviteter. Hans och Solvej i Åkersberga.


Med önskan om att se och uppleva Toskana ringde vi Chiantitours och fick tala med Marie-Louice, som med en otroligt inspirerande glädje att förmedla sin kunskap om detta vackra landskap bokade in oss på just det som vi ville ha. Ett vackert gammalt kloster, FOR105 som Marie-Louice valde till oss och sedan 4 dagar i Florens också detta på ett utvalt hotell just för våra önskemål. Vi har berättat för samtliga vänner om den goda service som vi fått av er och nästa resa går till Italien igen med er i september, ja Marie-Louice du vet ju redan vart...! Pia & Torsten, Göteborg.


Vi fann er sida på internet och den var helt underbar med alla bilder, mycket intressant information och lättnavigerad. När vi bokat kom ni tillbaka med info om att ni fått OK på vår förfrågan och att vi då kunde säga nej OM vi inte ville ha vår lägenhet. OM VI VILLE! Vi hyr den nästa år igen, vi älskar Italien och detta var den bästa lägenhet vi någonsin hyrt, kostade en del, men den var värd varje Euro. Poolerna underbara, servicen perfekt, restaurangen en dröm, barnen glada = vi glada. En av de bästa semestrar vi haft! Marie-Louice, tack än en gång från en utvilad och nöjd familj Henriksson, Alingsås.


Så är vi då hemma igen efter vår härliga vecka i Italien. Vi har haft det fantastiskt och vi kommer tillbaka jättesnart igen. Vi längtar redan tillbaka till Toscana, maten, vinet, shoppingen, värmen och människorna. Mia & Lars, Stockholm.


Ett stort tack för en underbar rundresa i Italien på 4 veckor! Det gjorde ni bra! Gardasjön, Elba och Sicilien i en perfekt kombination. Tågresan blev just så bra som du sa M-L, inte alls så lång som vi trodde. Utan bil, för första gången, det gör vi om. Avkoppling. läsning, god mat och vin ombord, en baggis! Våra boende på alla platser var mycket bra, tips på allt, otroligt! Vi planerar redan nästa resa med er, kanske blir det 5 veckor då, vi vill göra så mycket och ni har så mycket att erbjuda. Maria & Jan, Stockholm.