Välj ort ->

Toscana

Toscana

Gröna kullar, vackra vägar, vingårdar, solrosfält, vinprovning, konstupplevelser, allt detta kan upplevas när ni reser runt i Toscana. Besök Florens med alla konstskatter, upplev Siena med sin fantastiska atmosfär, Pisa med sitt lutande torn, San Gimignano, välbevarad medeltidsstad med många torn, Volterra, Lucca, ja listan är lång!

Något av det allra vackraste i Toscana är den okända renässansstaden Pienza, och Cortona känd från filmen "Under Toscanas sol". Vinvänner skall givetvis besöka Montalcino, Montepulciano och alla de små vinorterna i Chianticlassico, där tiden nästan stått stilla, och fastän många turister varje år gästar området känns det aldrig för mycket... människornas otroliga lugn smittar av sig till alla och man tar dagen som den kommer och njuter fullt ut.

Mat och vin är en ständig följeslagare under resorna hit och vi har flera underbara vinslott som vi bokar en mat och vinupplevelse på för våra gäster. Samtidigt får ni en guidad tur i vinkällaren med ägaren som entusiastiskt berättar om vinets hemligheter. Renässansträdgårdarna omger vinslotten och utsikten är hänförande med vinodlingarna runtomkring. Om ni har tur finns det rum lediga i närheten, men de bokas snabbt upp så boka med oss i god tid!