Sicilien

Sicilien

Sicilien Sicilien, Medelhavets största ö, med apelsinträd och citroner i terrakottakrukor och med bougainvilla och blåregn som klättrar över murar och staket. Kristallklart ljummet vatten, med sandstränder som inbjuder till solbad och avslappning.

Förutom allt detta underbara, erbjuder Sicilien mycket kultur och arkeologi. Besök templen i Agrigento tidigt på våren när tusentals mandelträd blommar, eller Villa Casale i Piazza Armerina med nästan ofattbara mosaikarbeten. Det finns många katedraler på Sicilien, i Siracusa, Monreale, Palermo och Noto, där mosaik och guldarbeten på väggar och tak hör till världens vackraste.

Sicilien En tur tvärs över ön ger ett grönt intryck av oändliga planteringar med apelsinträd. Gör ett stopp i Caltagirone som ligger mitt på Sicilien och är "keramikens stad". Här finns "Scalinata di S. Maria del Monte" med sina 142 trappsteg i majolika, alla med olika mönster samt med en nivåskillnad på 50 meter nerifrån och upp. Varje år den 24-25 juli firas S. Giacomo och hela trappan tänds upp av 4000 ljus.

Norr om Sicilien finns de Eoliska öarna, Stromboli, Lipari, Vulcano, Panarea, Alicudi och Filicudi, många med ännu aktiva vulkaner. På ön Vulcano känns svaveldoften påtaglig och här erbjuds olika behandlingar med inpackning i lera. Båtar från bl.a. Milazzo går dagligen till öarna.

Sicilien