Storstäder i Italien

Rom

Rom

Rom

Rom - den eviga staden. Alla måste besöka Rom minst en gång i livet!

Här finns så mycket att se och uppleva så hit reser ni många gånger. Packa ner bekväma promenadskor i bagaget, för bästa sättet att ta sig runt i Rom är till fots. Trots stadens storlek är centrum och alla sevärdheter inom behagligt promenadavstånd. Börja gärna utforska Colosseum och Forum Romanum samt Capitolium varifrån ni har en underbar utsikt, framförallt på kvällen. I Rom finns S:t Peterskyrkan, världens största kyrka, och Vatikanen, påvens bostad, med det färgglada Schweizergardet på vakt utanför. Att besöka Vatikanmuseet är också ett måste. Michelangelos fantastiska målningar i taket på Sixtinska Kapellet tog 4 år att göra, 1508-1512, och mellan åren 1535-41 målade han "Yttersta Domen" på en av väggarna.

Hela Rom är full av vackra byggnader och fontäner. Fontana di Trevi är den mest kända för oss svenskar, det var ju här Anita Ekberg badade i filmen "La dolce Vita". På Piazza Navona finns Berninis fantastiska fontän "de fyra floderna" i mitten på detta vackra torg, som en gång var en arena för romarna "Circus Agonalis" Rom har också otaliga kyrkor och museum att besöka, och en tur i Trastevere bör också ingå i programmet. De senaste åren har Trastevere fått en rejäl ansiktslyftning, och blivit ett område med underbara restauranger, barer, trattorier, små mysiga gränder och mysiga små hotell.

Vi har ett fantastiskt utbud av vackra hotell i Rom, samtliga 4 & 5 stjärniga men vi bokar numera endast hotell i Rom till våra grupper som startar från 5 dubbelrum eller flera. Då får vi bra, konkurrenskraftiga priser för er grupp.